65 ГОДИНА СА ВАМА

30 јануара, 2023

Вода је основни узрок живота свега што постоји, из које је све постало и у коју се све враћа. Где нема воде – ту нема живота. То је прва и основна потреба човекова коју он мора трајно да обезбеди и пре него што почне да гради своје станиште.

За велика и урбана насеља решење водовода и канализације је увек и свуда технички и економски проблем првог реда. Врање је стара варош, са писаном историјом од преко девет векова. Сви објекти су грађени савремено и модерно, најбоље што је у датим условима и времену било могуће. Објекти водовода и канализације се обнављају, реконструишу и дограђују, а врхунац свега је изградња водосистема Првонек, из којега, преко Фабрике воде, грађани Врања добијају и пију воду првог квалитета.

Основна делатност  Ј.П. „Водовода“ Врање је производња воде за пиће, сакупљање и пречишћавање отпадних вода. Такође осим ове основне делатности може обављати и следеће активности: изградња цевовода, уклањање отпадних вода, рушење објекта, припрема градилишта, техничка испитивања и анализе.

Данашња генерација водоводџија је привилегована и има ту част да обележи значајне јубилеје и у име претходних генерација, чији је допринос огроман.

Сви се ми ослањамо на рамена претходника и идемо даље. У Водовод долазимо и одлазимо по неком „реду без реда“, а Водовод остаје и траје вечно, док траје Врање.