ЈП „Водовод“ Врање и ужичка фирма „Јединство“ потписали су у 21.09.2016. године уговор вредан 1,2 милиона евра о изградњи три колектора за пречишћавање фекалне канализације на територији града.
         Фирма из Ужица дала је најповољнију понуду на тендеру, а према наводима Слободана Миленковића, градоначелника Врања, у првој фази градиће се колектори у Бунушевцу, Маричкој и Солунској улици.

– Најважнији од ова три колектора је онај у Бунушевцу, јер ће омогућити боље услове за долазак инвеститора у Врање – оцењује Миленковић.

Директор врањског „Водовода“ Горан Ђорђевић наглашава да ће радови почети у наредне две недеље, и да би требало да буду завршени за годину ипо дана.

– Изградњом колектора за фекалну канализацију не би требало више да долази до изливања канализације по улицама када падне киша.

То је само прва фаза, а у наредним подфазама изградићемо и колекторе у Врањској Бањи и Сувом Долу.

Овог лета започели смо један велики пројекат, а то је изградња паралелног цевовода од бране „Првонек“ до постројења за прераду воде. Већ је изграђено 1. 200 метара овог цевовода.

Пројекат изградње колектора финансиран у сарадњи са немачком КФW банком – наводи Ђорђевић.

Мићо Мићић, директор „Јединства“, честитао је почетак изградње колектора.

– Ми никад нисмо каснили са роковима, па нећемо ни овде, 450 дана је сасвим дуг период, и требало би да завршимо све у предвиђеном року, ако не и пре – поручује Мићић.

Иначе, првобитна процена потребних средстава за изградњу колектора била је 1,6 милиона евра, а „Јединство“ је на тендеру дало најповољнију понуду од 1,2 милиона.