Дана 17.5.2016. године у 12.00 сати одржана је конференција за штампу на којој су били представници медија. Том приликом су в.д. генералног директора Вене Здравковић и заменик генералног директора Срђан Декић презентовали резултате рада у вези са више тема:

  • статус пројекта завршетка друге фазе замене азбестно-цементних цеви: до 16.5.2016. године завршен је ископ и монтажа нових цеви у дужини од 3112 метара, што представља укупно 64,6% укупних радова. Посебно се апелује на опрезност грађана у наредних 30 дана, због тога што ће се на самој раскрсници код аутобуске станице, изводити радови на изградњи водоводне шахте величине 3 метра.
  • статус пројекта изградње паралелног цевовода Ф800: потписан је уговор за материјал и очекује се испорука истог, а у плану је почетак радова у другој половини јуна.
  • статус пројекта изградње постројења за прераду отпадних вода у близини железничке станице: у току је завршетак пројектне документације и добијања грађевинске дозволе.
  • од 23.5.2016. године креће акција искључења нередовних платиша који су потписали репрограме дугова, а не измирују на време своја дуговања по репрограму.